Založ si blog

Koronavírus odhaľuje skutočné osobnosti politikov

Pandémia koronavírusu preveruje nie len schopnosti politikov zastávať svoje úrady, ale nastavuje zrkadlo ich osobnej integrite.

Posledné dni by mohli byť dobrým námetom pre novú sériu kultového seriálu „ Lie to me* “ s jednoduchým podtitulom „ 30 prípadov Covid Slovakia“. Dokonca by to mohlo vydať aj na niekoľko dielov reality show „ Covidovci “.

Tvorcovia by sa ani nemuseli namáhať vymýšľaním príbehov, postačovalo by im pozrieť si záznamy verejných vystúpení politikov, voľným pohľadom analyzovať výrazy v ich tvári, hlas a pohyby, tie priradiť k vyrieknutým slovám a scenár by bol hotový.

Napokon aj obyčajným ľuďom, tým nemyslím členov rovnomenného politického zoskupenia, ale občanov, ktorí dlhé karanténne hodiny trávia sledovaním televíznych obrazoviek je laicky jasné, že to čo počujú z reproduktorov nie je kompatibilné s obrazom, ktorý sledujú.

Väčšine by mohlo byť jasné, ako to na Slovensku momentálne funguje ako aj to, že by to nemalo takto fungovať.

Skupina osôb zahalená rúškami na tribúne, ale iba jeden rečník, ktorý obsiahne široký diapazón problematiky – teda aspoň rétoricky, keď už nie odborne, pričom je zjavné, že u mnohých, v tomto prípade iba komparzistov, výraz tváre vyjadruje zdesenie a prekvapenie o čom je vlastne reč, mnohé ich pohľady na rečníka odhaľujú, čo sa v nich naozaj odohráva.

V tomto kontexte je aj posledné zasadnutie zákonodarného zboru, vystúpenia mnohých diskutujúcich, ukážkou toho, ako je ťažké prezentovať cudzí názor, keď s ním človek, ani pri maximálnej námahe nie je vnútorne stotožnený.

V žiadnom prípade nechcem tvrdiť, že všetci dnes klamú a zavádzajú , pretože to nie je naozaj tak.

Klame a zavádza iba malá časť politikov.

Horšie však je, že tá väčšia časť prijala a podľa reči ich tela nedobrovoľne,  úlohu šíriteľov a obhajovateľov, aj za cenu straty svojej osobnej integrity.

Koronavírus je hrozbou pre ľudstvo.

Ešte väčšou hrozbou je však to, čo sa odohráva na jeho pozadí, keďže na takýto „vírus“ nikdy nebude existovať liek. Je to totiž úplná strata autoimunity, zapríčinená nie genetickou predispozíciou ale stratou zdravého rozumu, pudu sebazáchovy a nástupom emocionálnej kapitulácie.

Vzostupy a pády slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

09.01.2021

Prehnaný optimizmus a nádeje na lepšiu budúcnosť môžu spôsobiť nepríjemné pády. Trojkráľové obdobie zaplavilo sociálne siete statusmi, vyjadreniami a komentármi o blížiacej sa letnej turistickej sezóne, prvými analýzami o jej potenciálnej úspešnosti, ktorou by mala konečne pomôcť podnikateľom vymaniť sa z bludného kruhu neistoty a finančného utrpenia. [...]

Kľud, mier a pokora

31.10.2020

Tieto tri slová zo známeho československého duetu Terezy Kerndlovej a Richarda Müllera mali byť príznačne pre celoplošné testovanie obyvateľstva. Kľud – pokoj a veľká dávka rozvahy mali sprevádzať prípravu a prezentáciu tohto nevídaného projektu na Slovensku. Nestalo sa. Otcovia projektu svojim správaním dokazovali, že ani oni sami nie sú presvedčení [...]

Prečo chybovosť rozhodnutí štátu stále stúpa?

27.10.2020

. Vedieť prijať správne rozhodnutia je dôležité, je to prvý krok k úspechu. Treba na to veľa sebareflexie a pokory. Rozhodnutiam súčasnej doby určite chýba aj jedno aj druhé. V máji 2020 pri hodnotení celej situácie okolo Covid 19 vo svete, pozorným pochopením poznatkov vedeckej a medicínskej komunity k tomuto ochoreniu, sa dostala na stôl myšlienka uskutočniť „ [...]

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

mirocs

Nechať si poradiť nie je hanba

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 31559x
Priemerná čítanosť článkov: 2254x

Autor blogu

Kategórie