Založ si blog

Prečo nás kompetentní dezinformujú a zatajujú nám informácie ?

Slováci si zaslúžia vedieť o pandémii koronavírusu úplne všetko. Iba tak sa môžu účinne brániť, nádejať sa, že túto novodobú hrozbu pre ľudstvo zvládnu bez zbytočného zdravotného a psychického utrpenia. A preto potrebujú vedieť pravdu.

Posledné dni však ukazujú, že kompetentní to zo zodpovednosťou voči občanom nemyslia vážne a úprimne. Takýto postoj je oveľa horší ako samotný koronavírus.

Občan má ústavné právo na informácie,  nielen pred voľbami, nutnosťou zverejňovania prieskumov verejnej mienky, ale predovšetkým v stave ohrozenia jeho života a zdravia, zverejnením pravdivých skutočností a informácii.

To čo prebehlo v rámci informačnej agendy zo strany štátu, však tomu nenasvedčuje. Posledné vyhlásenia sú neúplné – mnohé fakty sa zamlčujú, nekonzistentné – vzájomne si odporujú, zavádzajúce – úmyselne sa skresľujú.

Ako inak možno chápať napríklad vyjadrenia kompetentných z posledných dní ?

Vyhlásenie, že Slovensko je okamžite pripravené začať  masívne a riadené testovanie,  po troch dňoch ukázalo že nie je , keďže  samotný minister priznal, že neexistujú informácie o počtoch a výsledkoch testovania súkromnými laboratóriami.

Vyhlásenie, že na Slovensku sa vlastne vyliečili dvaja pacienti, pri neexistencii lieku je veľmi odvážne, ak podľa oficiálnej medicínskej správy u nich iba ustúpili príznaky ochorenia, čo v konečnom dôsledku neznamená, že v ich organizme vírus nekoluje ďalej.

Vyhlásenie, že do bežného života sa môžu vrátiť občania po 14 dňovej domácej karanténe, ak sa u nich neprejavili žiadne známky ochorenia predsa ešte neznamená, že nie sú potencionálnymi prenášačmi vírusu, teda že v ich organizme sa vírus nenachádza a nemôžu šíriť nákazu ďalej.

 

A v konečnom dôsledku sú to prezentované štatistiky na dennej báze.

Na Slovensku bolo ku dňu 27.3.2020 24:00 hod oficiálne evidovaných 292 pozitívnych vzoriek a 6119 negatívnych vzoriek.

Z počtu 292 je však iba 85 ľudí hospitalizovaných. Čo sa teda stalo s tými zvyšnými 207 pozitívnymi občanmi ? To doposiaľ nikto vierohodne nevysvetli.

Taktiež, neexistuje informácia či sa zo 6119 negatívnych testovaných občanov s odstupom času nestali pozitívne infikovaní občania, keďže sa mohli od vykonania testu dostať do kontaktu s nákazou a v konečnom dôsledku sa na nich mohol vírus preniesť.

 

Je teda zrejmé, že podľa nepresných, skreslených a logicky nevysvetliteľných informácii, neexistuje spôsob účinnej ochrany proti koronavírusu.

Nasvedčuje tomu aj skutočnosť, že kompetentní nechcú a nevedia prijať potrebné opatrenia a zodpovednosť, len sa skrývajú za  „ odporúčania“.

Ale občan, na ktorého zodpovednosť sa kompetentní odvolávajú a kladú dôraz , má ústavné právo na úplné informácie a nie dezinformácie, inak sa brániť nedokáže.

Vzostupy a pády slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

09.01.2021

Prehnaný optimizmus a nádeje na lepšiu budúcnosť môžu spôsobiť nepríjemné pády. Trojkráľové obdobie zaplavilo sociálne siete statusmi, vyjadreniami a komentármi o blížiacej sa letnej turistickej sezóne, prvými analýzami o jej potenciálnej úspešnosti, ktorou by mala konečne pomôcť podnikateľom vymaniť sa z bludného kruhu neistoty a finančného utrpenia. [...]

Kľud, mier a pokora

31.10.2020

Tieto tri slová zo známeho československého duetu Terezy Kerndlovej a Richarda Müllera mali byť príznačne pre celoplošné testovanie obyvateľstva. Kľud – pokoj a veľká dávka rozvahy mali sprevádzať prípravu a prezentáciu tohto nevídaného projektu na Slovensku. Nestalo sa. Otcovia projektu svojim správaním dokazovali, že ani oni sami nie sú presvedčení [...]

Prečo chybovosť rozhodnutí štátu stále stúpa?

27.10.2020

. Vedieť prijať správne rozhodnutia je dôležité, je to prvý krok k úspechu. Treba na to veľa sebareflexie a pokory. Rozhodnutiam súčasnej doby určite chýba aj jedno aj druhé. V máji 2020 pri hodnotení celej situácie okolo Covid 19 vo svete, pozorným pochopením poznatkov vedeckej a medicínskej komunity k tomuto ochoreniu, sa dostala na stôl myšlienka uskutočniť „ [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

mirocs

Nechať si poradiť nie je hanba

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 31478x
Priemerná čítanosť článkov: 2248x

Autor blogu

Kategórie