Založ si blog

Prečo nás kompetentní dezinformujú a zatajujú nám informácie ?

Slováci si zaslúžia vedieť o pandémii koronavírusu úplne všetko. Iba tak sa môžu účinne brániť, nádejať sa, že túto novodobú hrozbu pre ľudstvo zvládnu bez zbytočného zdravotného a psychického utrpenia. A preto potrebujú vedieť pravdu.

Posledné dni však ukazujú, že kompetentní to zo zodpovednosťou voči občanom nemyslia vážne a úprimne. Takýto postoj je oveľa horší ako samotný koronavírus.

Občan má ústavné právo na informácie,  nielen pred voľbami, nutnosťou zverejňovania prieskumov verejnej mienky, ale predovšetkým v stave ohrozenia jeho života a zdravia, zverejnením pravdivých skutočností a informácii.

To čo prebehlo v rámci informačnej agendy zo strany štátu, však tomu nenasvedčuje. Posledné vyhlásenia sú neúplné – mnohé fakty sa zamlčujú, nekonzistentné – vzájomne si odporujú, zavádzajúce – úmyselne sa skresľujú.

Ako inak možno chápať napríklad vyjadrenia kompetentných z posledných dní ?

Vyhlásenie, že Slovensko je okamžite pripravené začať  masívne a riadené testovanie,  po troch dňoch ukázalo že nie je , keďže  samotný minister priznal, že neexistujú informácie o počtoch a výsledkoch testovania súkromnými laboratóriami.

Vyhlásenie, že na Slovensku sa vlastne vyliečili dvaja pacienti, pri neexistencii lieku je veľmi odvážne, ak podľa oficiálnej medicínskej správy u nich iba ustúpili príznaky ochorenia, čo v konečnom dôsledku neznamená, že v ich organizme vírus nekoluje ďalej.

Vyhlásenie, že do bežného života sa môžu vrátiť občania po 14 dňovej domácej karanténe, ak sa u nich neprejavili žiadne známky ochorenia predsa ešte neznamená, že nie sú potencionálnymi prenášačmi vírusu, teda že v ich organizme sa vírus nenachádza a nemôžu šíriť nákazu ďalej.

 

A v konečnom dôsledku sú to prezentované štatistiky na dennej báze.

Na Slovensku bolo ku dňu 27.3.2020 24:00 hod oficiálne evidovaných 292 pozitívnych vzoriek a 6119 negatívnych vzoriek.

Z počtu 292 je však iba 85 ľudí hospitalizovaných. Čo sa teda stalo s tými zvyšnými 207 pozitívnymi občanmi ? To doposiaľ nikto vierohodne nevysvetli.

Taktiež, neexistuje informácia či sa zo 6119 negatívnych testovaných občanov s odstupom času nestali pozitívne infikovaní občania, keďže sa mohli od vykonania testu dostať do kontaktu s nákazou a v konečnom dôsledku sa na nich mohol vírus preniesť.

 

Je teda zrejmé, že podľa nepresných, skreslených a logicky nevysvetliteľných informácii, neexistuje spôsob účinnej ochrany proti koronavírusu.

Nasvedčuje tomu aj skutočnosť, že kompetentní nechcú a nevedia prijať potrebné opatrenia a zodpovednosť, len sa skrývajú za  „ odporúčania“.

Ale občan, na ktorého zodpovednosť sa kompetentní odvolávajú a kladú dôraz , má ústavné právo na úplné informácie a nie dezinformácie, inak sa brániť nedokáže.

Vzostupy a pády slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

09.01.2021

Prehnaný optimizmus a nádeje na lepšiu budúcnosť môžu spôsobiť nepríjemné pády. Trojkráľové obdobie zaplavilo sociálne siete statusmi, vyjadreniami a komentármi o blížiacej sa letnej turistickej sezóne, prvými analýzami o jej potenciálnej úspešnosti, ktorou by mala konečne pomôcť podnikateľom vymaniť sa z bludného kruhu neistoty a finančného utrpenia. [...]

Kľud, mier a pokora

31.10.2020

Tieto tri slová zo známeho československého duetu Terezy Kerndlovej a Richarda Müllera mali byť príznačne pre celoplošné testovanie obyvateľstva. Kľud – pokoj a veľká dávka rozvahy mali sprevádzať prípravu a prezentáciu tohto nevídaného projektu na Slovensku. Nestalo sa. Otcovia projektu svojim správaním dokazovali, že ani oni sami nie sú presvedčení [...]

Prečo chybovosť rozhodnutí štátu stále stúpa?

27.10.2020

. Vedieť prijať správne rozhodnutia je dôležité, je to prvý krok k úspechu. Treba na to veľa sebareflexie a pokory. Rozhodnutiam súčasnej doby určite chýba aj jedno aj druhé. V máji 2020 pri hodnotení celej situácie okolo Covid 19 vo svete, pozorným pochopením poznatkov vedeckej a medicínskej komunity k tomuto ochoreniu, sa dostala na stôl myšlienka uskutočniť „ [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

mirocs

Nechať si poradiť nie je hanba

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 31560x
Priemerná čítanosť článkov: 2254x

Autor blogu

Kategórie