Založ si blog

Môj boj

Ak vo Vás nadpis evokuje spomienky na minulé storočie, môže ísť o podobu čisto ( nie ) náhodnú. Ak v pamätníkoch vyvoláva „déja vu“, potom by aj súčasníci mali spozornieť.

Písal sa rok XXXX, národ prežíval hlbokú hospodársku krízu, bezútešná situácia ho frustrovala a hľadal východiská. Nadej svitla po slovách doposiaľ neznámeho človeka, ktorí verejne hlásal, že len on je schopný všetkých zjednotiť a vyviesť celý národ z krízy.  Aj sa stalo, jeho slová národ povzbudili v boji proti „nepriateľovi“ a začali sa písať dejiny ľudstva.

Píše sa rok YYYY, vo svete vyčíňa pandemická „ hnusoba“, jej dôsledkom je množstvo infikovaných, mŕtvych, pribúda množina ľudí ocitajúcich sa na pokraji chudoby, strácajúcich zmysel svojho život a ťažko budovanú existenciu a upadajú do hlbokej frustrácie.

Kdesi v srdci Európy sa začínajú písať nové dejiny jedného malého národa. Akože inak, opäť slovami jedného človeka.

Výrok „ preberám vedenie boja voči Covid-19 do vlastných rúk“  bol prvým signálom. Prvým výsledkom bolo rozdelenie národa na dve skupiny, „tí, na ktorých mi záleží“ a „ tí, ktorí sú mi ukradnutí“.

Začal sa – jeho boj.

Len ON sa cítil predurčený vyviesť národ z tejto krízy.

Svojmu neochvejnému vedomiu podriadil všetky svoje kroky. Systematicky začal zasahovať a meniť rozhodnutia odborníkov, mocensky presadzovať svoj názor ako jediný správny a nevyhnutný v  postupe  boja s hnusobou, vo svojich rukách skoncentroval neobmedzenú moc a začal systematický mediálny boj voči opozícii a „ ideologickým nepriateľom“.

Konečné riešenie.

V historickom kráľovskom meste krajiny sa obklopil skupinkou svojich bezduchých verných, ktorí boli ochotní velebiť jeho osobu a bezvýhradne plniť jeho predstavy. Tak ako všetci jemu podobní predchodcovia začal budovať kult svojej osobnosti, aj za cenu potlačenia akýchkoľvek morálnych hodnôt a demokratických princípov sa pripravoval na svoj „ prísne utajený plán“.

Prvý októbrový deň sa jeho plán začal definitívne realizovať. Presadením zákonnej možnosti obmedzovania občianskych práv sa otvorila cesta. Po pár dňoch vystúpil pred verejnosťou s „ priznaním“, svojho plánu, ktorého hlavným cieľom je identifikovať zodpovednú časť národa a nezodpovednú časť národa. Aj keď ešte nie je jasné akým spôsobom svoj plán zrealizuje, nezabudol spôsobom jemu príznačným vyhlásiť

„ ak mi to neprejde, podám demisiu“

ako jednoduchý donucovací odkaz všetkým oponentom, ktorí by sa pokúsili jeho plán negovať v štádiu, keď už „štát“ respektíve jeho „osobné velenie“ všetko pripravilo.

Prst na spúšti

Časomiera odpočítava čas, kedy ON stlačí to pomyselné „červené tlačidlo“ a celá mašinéria sa rozbehne a nastane deň, kedy budeme na uliciach stretávať ľudí označením na odevoch :

  • bielych – ti čo sú zdraví a zodpovední
  • čiernych – tí čo sú nakazený a nezodpovedný

Ak vo Vás takýto scenár evokuje akékoľvek spomienky na minulosť, pravdepodobne je to podoba čisto ( nie ) náhodná, ak nič neevokuje stačí sa zamyslieť.

Národ, ktorý zabúda alebo nepozná svoju minulosť, nemôže očakávať šťastnú budúcnosť.

Vzostupy a pády slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

09.01.2021

Prehnaný optimizmus a nádeje na lepšiu budúcnosť môžu spôsobiť nepríjemné pády. Trojkráľové obdobie zaplavilo sociálne siete statusmi, vyjadreniami a komentármi o blížiacej sa letnej turistickej sezóne, prvými analýzami o jej potenciálnej úspešnosti, ktorou by mala konečne pomôcť podnikateľom vymaniť sa z bludného kruhu neistoty a finančného utrpenia. [...]

Kľud, mier a pokora

31.10.2020

Tieto tri slová zo známeho československého duetu Terezy Kerndlovej a Richarda Müllera mali byť príznačne pre celoplošné testovanie obyvateľstva. Kľud – pokoj a veľká dávka rozvahy mali sprevádzať prípravu a prezentáciu tohto nevídaného projektu na Slovensku. Nestalo sa. Otcovia projektu svojim správaním dokazovali, že ani oni sami nie sú presvedčení [...]

Prečo chybovosť rozhodnutí štátu stále stúpa?

27.10.2020

. Vedieť prijať správne rozhodnutia je dôležité, je to prvý krok k úspechu. Treba na to veľa sebareflexie a pokory. Rozhodnutiam súčasnej doby určite chýba aj jedno aj druhé. V máji 2020 pri hodnotení celej situácie okolo Covid 19 vo svete, pozorným pochopením poznatkov vedeckej a medicínskej komunity k tomuto ochoreniu, sa dostala na stôl myšlienka uskutočniť „ [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

mirocs

Nechať si poradiť nie je hanba

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 31544x
Priemerná čítanosť článkov: 2253x

Autor blogu

Kategórie