Založ si blog

Môj boj

Ak vo Vás nadpis evokuje spomienky na minulé storočie, môže ísť o podobu čisto ( nie ) náhodnú. Ak v pamätníkoch vyvoláva „déja vu“, potom by aj súčasníci mali spozornieť.

Písal sa rok XXXX, národ prežíval hlbokú hospodársku krízu, bezútešná situácia ho frustrovala a hľadal východiská. Nadej svitla po slovách doposiaľ neznámeho človeka, ktorí verejne hlásal, že len on je schopný všetkých zjednotiť a vyviesť celý národ z krízy.  Aj sa stalo, jeho slová národ povzbudili v boji proti „nepriateľovi“ a začali sa písať dejiny ľudstva.

Píše sa rok YYYY, vo svete vyčíňa pandemická „ hnusoba“, jej dôsledkom je množstvo infikovaných, mŕtvych, pribúda množina ľudí ocitajúcich sa na pokraji chudoby, strácajúcich zmysel svojho život a ťažko budovanú existenciu a upadajú do hlbokej frustrácie.

Kdesi v srdci Európy sa začínajú písať nové dejiny jedného malého národa. Akože inak, opäť slovami jedného človeka.

Výrok „ preberám vedenie boja voči Covid-19 do vlastných rúk“  bol prvým signálom. Prvým výsledkom bolo rozdelenie národa na dve skupiny, „tí, na ktorých mi záleží“ a „ tí, ktorí sú mi ukradnutí“.

Začal sa – jeho boj.

Len ON sa cítil predurčený vyviesť národ z tejto krízy.

Svojmu neochvejnému vedomiu podriadil všetky svoje kroky. Systematicky začal zasahovať a meniť rozhodnutia odborníkov, mocensky presadzovať svoj názor ako jediný správny a nevyhnutný v  postupe  boja s hnusobou, vo svojich rukách skoncentroval neobmedzenú moc a začal systematický mediálny boj voči opozícii a „ ideologickým nepriateľom“.

Konečné riešenie.

V historickom kráľovskom meste krajiny sa obklopil skupinkou svojich bezduchých verných, ktorí boli ochotní velebiť jeho osobu a bezvýhradne plniť jeho predstavy. Tak ako všetci jemu podobní predchodcovia začal budovať kult svojej osobnosti, aj za cenu potlačenia akýchkoľvek morálnych hodnôt a demokratických princípov sa pripravoval na svoj „ prísne utajený plán“.

Prvý októbrový deň sa jeho plán začal definitívne realizovať. Presadením zákonnej možnosti obmedzovania občianskych práv sa otvorila cesta. Po pár dňoch vystúpil pred verejnosťou s „ priznaním“, svojho plánu, ktorého hlavným cieľom je identifikovať zodpovednú časť národa a nezodpovednú časť národa. Aj keď ešte nie je jasné akým spôsobom svoj plán zrealizuje, nezabudol spôsobom jemu príznačným vyhlásiť

„ ak mi to neprejde, podám demisiu“

ako jednoduchý donucovací odkaz všetkým oponentom, ktorí by sa pokúsili jeho plán negovať v štádiu, keď už „štát“ respektíve jeho „osobné velenie“ všetko pripravilo.

Prst na spúšti

Časomiera odpočítava čas, kedy ON stlačí to pomyselné „červené tlačidlo“ a celá mašinéria sa rozbehne a nastane deň, kedy budeme na uliciach stretávať ľudí označením na odevoch :

  • bielych – ti čo sú zdraví a zodpovední
  • čiernych – tí čo sú nakazený a nezodpovedný

Ak vo Vás takýto scenár evokuje akékoľvek spomienky na minulosť, pravdepodobne je to podoba čisto ( nie ) náhodná, ak nič neevokuje stačí sa zamyslieť.

Národ, ktorý zabúda alebo nepozná svoju minulosť, nemôže očakávať šťastnú budúcnosť.

Vzostupy a pády slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

09.01.2021

Prehnaný optimizmus a nádeje na lepšiu budúcnosť môžu spôsobiť nepríjemné pády. Trojkráľové obdobie zaplavilo sociálne siete statusmi, vyjadreniami a komentármi o blížiacej sa letnej turistickej sezóne, prvými analýzami o jej potenciálnej úspešnosti, ktorou by mala konečne pomôcť podnikateľom vymaniť sa z bludného kruhu neistoty a finančného utrpenia. [...]

Kľud, mier a pokora

31.10.2020

Tieto tri slová zo známeho československého duetu Terezy Kerndlovej a Richarda Müllera mali byť príznačne pre celoplošné testovanie obyvateľstva. Kľud – pokoj a veľká dávka rozvahy mali sprevádzať prípravu a prezentáciu tohto nevídaného projektu na Slovensku. Nestalo sa. Otcovia projektu svojim správaním dokazovali, že ani oni sami nie sú presvedčení [...]

Prečo chybovosť rozhodnutí štátu stále stúpa?

27.10.2020

. Vedieť prijať správne rozhodnutia je dôležité, je to prvý krok k úspechu. Treba na to veľa sebareflexie a pokory. Rozhodnutiam súčasnej doby určite chýba aj jedno aj druhé. V máji 2020 pri hodnotení celej situácie okolo Covid 19 vo svete, pozorným pochopením poznatkov vedeckej a medicínskej komunity k tomuto ochoreniu, sa dostala na stôl myšlienka uskutočniť „ [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

mirocs

Nechať si poradiť nie je hanba

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 31549x
Priemerná čítanosť článkov: 2254x

Autor blogu

Kategórie