Založ si blog

Amaterizmus v politike = cesta do. . .

Nie je nič horšie ak do politiky a súčasne správy vecí verejných vstupujú nevyzretí ľudia – amatéri

Politika je ako sa hovorí „ panské huncútstvo „  ale stále je to veda, v politike platia jasné zásady.

Kto ich nepozná je politický amatér a jeho cesta vedie do …..

Hlavnou zásadou je zdržanlivosť prejavu na verejnosti, veď ten kto vstúpil do politiky by si mal uvedomiť, že stráca svoju anonymitu, stáva sa verejnou osobou a nie je vhodné aby pri akejkoľvek príležitosti bol jeho prejav spontánny a prehnaný keď  „ nevie kto ho počúva „

Vyhrať voľby je jedna strana mince ale udržať si volebné víťazstvo a reputáciu je tá druhá ale najdôležitejšia. A to by si mali všetci novici v politike z Teamu Vallo uvedomiť pokiaľ nechcú byť na jedno použitie ako ich predchodcovia.

Taká nevinná lyžovačka s priateľmi vo verejnom priestore, po niekoľkých grogoch na verejnosti pri neudržaní svojho emočného jadra, pocitu nadradenosti a prehnaného masírovania svojho ega môže byť pre politických amatérov záhubou. A nielen pre jednotlivcov ale pre celý kolektív.

Neuvážené vyjadrenia o pozadí víťazných hlasovaní, personálnych rošád, spôsobe hľadania vhodných kandidátov do funkcii, obsahy nie vždy férových politických dohôd ale hlavne vzťah a pohľad na voličov po voľbách z úst niektorých členov Teamu Vallo, PS a SPOLU v duchu sloganu „ Bratislavčan s dobrým plánom a  tímom“ dostáva trpkú príchuť.

Komunálna politika nie je „START-UP “, ktorého definíciou  je zaoberanie sa problémom na ktorého vyriešenie neexistujú v súčasnej dobe jednoznačné riešenie a jeho úspešné vyriešenie nie je zaručené.

Politickí novici by si mali uvedomiť, že v politike – aj tej komunálnej, sa vysoká miera rizika nepripúšťa a zo strany voličov ani neodpúšťa.

Vzostupy a pády slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

09.01.2021

Prehnaný optimizmus a nádeje na lepšiu budúcnosť môžu spôsobiť nepríjemné pády. Trojkráľové obdobie zaplavilo sociálne siete statusmi, vyjadreniami a komentármi o blížiacej sa letnej turistickej sezóne, prvými analýzami o jej potenciálnej úspešnosti, ktorou by mala konečne pomôcť podnikateľom vymaniť sa z bludného kruhu neistoty a finančného utrpenia. [...]

Kľud, mier a pokora

31.10.2020

Tieto tri slová zo známeho československého duetu Terezy Kerndlovej a Richarda Müllera mali byť príznačne pre celoplošné testovanie obyvateľstva. Kľud – pokoj a veľká dávka rozvahy mali sprevádzať prípravu a prezentáciu tohto nevídaného projektu na Slovensku. Nestalo sa. Otcovia projektu svojim správaním dokazovali, že ani oni sami nie sú presvedčení [...]

Prečo chybovosť rozhodnutí štátu stále stúpa?

27.10.2020

. Vedieť prijať správne rozhodnutia je dôležité, je to prvý krok k úspechu. Treba na to veľa sebareflexie a pokory. Rozhodnutiam súčasnej doby určite chýba aj jedno aj druhé. V máji 2020 pri hodnotení celej situácie okolo Covid 19 vo svete, pozorným pochopením poznatkov vedeckej a medicínskej komunity k tomuto ochoreniu, sa dostala na stôl myšlienka uskutočniť „ [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

mirocs

Nechať si poradiť nie je hanba

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 31554x
Priemerná čítanosť článkov: 2254x

Autor blogu

Kategórie