Založ si blog

Najmasívnejšie testovanie obyvateľstva

Premiér Igor Matovič naplnil svoj prísľub, začalo sa masívne testovanie obyvateľstva

Úderom prvej minúty stredy 8.4.2020 Slovensko zažíva najväčšie policajno-vojenské nasadenie v novodobej demokratickej histórii krajiny. Dôvod je jasný. Premiér presadil napriek výhradám koaličných partnerov  ale aj odporúčaniam  konzília, právnych expertov, veľkonočné opatrenia v podobe obmedzení osobných slobôd obyvateľstva.

Svoje osobné demokratické víťazstvo vo voľbách doviedol k dokonalosti – víťazným tancom na hrane ostria.

Podľa jeho vyjadrení mu bol najväčším vzorom  a príkladom postup úradov vo Wu-chane, hlavnom meste provincie Chu-pej v Čínskej ľudovej republike, ktorej štátne zriadenie nesie výstižné označenie „ ľudovo demokratická republika.

Presadením uznesenia vlády SR , ktoré obmedzilo osobné slobody občanov:

– slobodu pohybu do polnoci 13.apríla 2020

– slobodu zhromažďovania s neurčeným koncom

vydal jasný signál ako treba vnímať koexistenciu osobný slobôd a verejného záujmu v spoločnosti.

Zabudol však na najzákladnejšiu premisu, že najvyšším verejným záujmom každého demokratického zriadenia je rešpektovanie práv a osobných slobôd jednotlivca.

Svoj verejne deklarovaný sľub masívneho testovania obyvateľstva v boji so zákerným korovavírusom dodržal, nie však testovaním na prítomnosť vírusu  ale opatreniami na testovanie imunity obyvateľstva voči jeho vyjadreniam a rozhodnutiam.

Slovenky a Slováci sú však národ zodpovedný, čo v poslednom čase jasne dokazujú, dodržiavaním pravidiel a odporúčaní v boji s pandémiou, teda aj tých posledných obmedzujúcich ich osobnú slobodu. Sú však aj národ trpezlivý a nezabúdajúci.

Trpezlivosť však môže skončiť v momente zrušenia všetkých obmedzujúcich opatrení a teda opätovnému uplatneniu si všetkých osobných práv a slobôd.

Výsledok najmasívnejšieho testovania môže byť prekvapujúci.

Vzostupy a pády slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

09.01.2021

Prehnaný optimizmus a nádeje na lepšiu budúcnosť môžu spôsobiť nepríjemné pády. Trojkráľové obdobie zaplavilo sociálne siete statusmi, vyjadreniami a komentármi o blížiacej sa letnej turistickej sezóne, prvými analýzami o jej potenciálnej úspešnosti, ktorou by mala konečne pomôcť podnikateľom vymaniť sa z bludného kruhu neistoty a finančného utrpenia. [...]

Kľud, mier a pokora

31.10.2020

Tieto tri slová zo známeho československého duetu Terezy Kerndlovej a Richarda Müllera mali byť príznačne pre celoplošné testovanie obyvateľstva. Kľud – pokoj a veľká dávka rozvahy mali sprevádzať prípravu a prezentáciu tohto nevídaného projektu na Slovensku. Nestalo sa. Otcovia projektu svojim správaním dokazovali, že ani oni sami nie sú presvedčení [...]

Prečo chybovosť rozhodnutí štátu stále stúpa?

27.10.2020

. Vedieť prijať správne rozhodnutia je dôležité, je to prvý krok k úspechu. Treba na to veľa sebareflexie a pokory. Rozhodnutiam súčasnej doby určite chýba aj jedno aj druhé. V máji 2020 pri hodnotení celej situácie okolo Covid 19 vo svete, pozorným pochopením poznatkov vedeckej a medicínskej komunity k tomuto ochoreniu, sa dostala na stôl myšlienka uskutočniť „ [...]

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Matúš Šutaj Eštok

Ministerstvo vnútra dostalo pokutu 90-tisíc eur za odstavenie čurillovcov mimo službu

25.06.2024 20:18

Rezort vnútra sa odvolá voči tomuto rozhodnutiu Úradu na ochranu oznamovateľov.

mirocs

Nechať si poradiť nie je hanba

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 31677x
Priemerná čítanosť článkov: 2263x

Autor blogu

Kategórie