Založ si blog

Amaterizmus v politike = cesta do. . .

Nie je nič horšie ak do politiky a súčasne správy vecí verejných vstupujú nevyzretí ľudia – amatéri

Politika je ako sa hovorí „ panské huncútstvo „  ale stále je to veda, v politike platia jasné zásady.

Kto ich nepozná je politický amatér a jeho cesta vedie do …..

Hlavnou zásadou je zdržanlivosť prejavu na verejnosti, veď ten kto vstúpil do politiky by si mal uvedomiť, že stráca svoju anonymitu, stáva sa verejnou osobou a nie je vhodné aby pri akejkoľvek príležitosti bol jeho prejav spontánny a prehnaný keď  „ nevie kto ho počúva „

Vyhrať voľby je jedna strana mince ale udržať si volebné víťazstvo a reputáciu je tá druhá ale najdôležitejšia. A to by si mali všetci novici v politike z Teamu Vallo uvedomiť pokiaľ nechcú byť na jedno použitie ako ich predchodcovia.

Taká nevinná lyžovačka s priateľmi vo verejnom priestore, po niekoľkých grogoch na verejnosti pri neudržaní svojho emočného jadra, pocitu nadradenosti a prehnaného masírovania svojho ega môže byť pre politických amatérov záhubou. A nielen pre jednotlivcov ale pre celý kolektív.

Neuvážené vyjadrenia o pozadí víťazných hlasovaní, personálnych rošád, spôsobe hľadania vhodných kandidátov do funkcii, obsahy nie vždy férových politických dohôd ale hlavne vzťah a pohľad na voličov po voľbách z úst niektorých členov Teamu Vallo, PS a SPOLU v duchu sloganu „ Bratislavčan s dobrým plánom a  tímom“ dostáva trpkú príchuť.

Komunálna politika nie je „START-UP “, ktorého definíciou  je zaoberanie sa problémom na ktorého vyriešenie neexistujú v súčasnej dobe jednoznačné riešenie a jeho úspešné vyriešenie nie je zaručené.

Politickí novici by si mali uvedomiť, že v politike – aj tej komunálnej, sa vysoká miera rizika nepripúšťa a zo strany voličov ani neodpúšťa.

Vzostupy a pády slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

09.01.2021

Prehnaný optimizmus a nádeje na lepšiu budúcnosť môžu spôsobiť nepríjemné pády. Trojkráľové obdobie zaplavilo sociálne siete statusmi, vyjadreniami a komentármi o blížiacej sa letnej turistickej sezóne, prvými analýzami o jej potenciálnej úspešnosti, ktorou by mala konečne pomôcť podnikateľom vymaniť sa z bludného kruhu neistoty a finančného utrpenia. [...]

Kľud, mier a pokora

31.10.2020

Tieto tri slová zo známeho československého duetu Terezy Kerndlovej a Richarda Müllera mali byť príznačne pre celoplošné testovanie obyvateľstva. Kľud – pokoj a veľká dávka rozvahy mali sprevádzať prípravu a prezentáciu tohto nevídaného projektu na Slovensku. Nestalo sa. Otcovia projektu svojim správaním dokazovali, že ani oni sami nie sú presvedčení [...]

Prečo chybovosť rozhodnutí štátu stále stúpa?

27.10.2020

. Vedieť prijať správne rozhodnutia je dôležité, je to prvý krok k úspechu. Treba na to veľa sebareflexie a pokory. Rozhodnutiam súčasnej doby určite chýba aj jedno aj druhé. V máji 2020 pri hodnotení celej situácie okolo Covid 19 vo svete, pozorným pochopením poznatkov vedeckej a medicínskej komunity k tomuto ochoreniu, sa dostala na stôl myšlienka uskutočniť „ [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

mirocs

Nechať si poradiť nie je hanba

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 31515x
Priemerná čítanosť článkov: 2251x

Autor blogu

Kategórie